Mijn favorieten

Kopen

U wilt uw droomhuis kopen.  
Wij begeleiden u vanaf het begin tot aan het moment dat u de sleutel krijgt. Dit kan zelfs voor u gratis zijn!  Informeer naar de mogelijkheden.

Het aankopen van een woning bestaat uit vele processen, hieronder lichten wij de processen even kort toe.

Haalbaarheid
De eerste vraag is of uw droomhuis haalbaar is?
HvB Hypotheken geeft u graag een betrouwbaar en gedegen hypotheekadvies, afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Uw droomwoning zoeken 
Als uw woonwensen duidelijk zijn, kan het zoeken gaan beginnen. Hans van Berkel makelaardij is aangesloten bij de NVM en kan hierdoor via het NVM netwerk alle woningen direct raadplegen en nieuw aangeboden woningen direct aan u kenbaar maken.

Bezichtiging
Wit u een woning gaan bekijken, dan regelen wij een bezichtiging voor u. Wij zullen u tijdens deze bezichtiging begeleiden. Tijdens de bezichtiging letten wij vooral op het onderhoud van de woning en eventuele gebreken. Hierbij komen onze sterke punten zoals ervaring, bouwkundige kennis, opleiding en lokale kennis goed van pas.

Bouwkundige inspectie
Wanneer tijdens de bezichtiging blijkt dat er sprake is van achterstallig onderhoud, geven wij een indicatie van de herstelkosten. Bij enige twijfel zullen wij u aanraden een bouwkundig specialist in te schakelen. Wij adviseren dan Bouwtechnisch Adviesbureau Op ’t Hoog.www.opthoogbouwadvies.nl/

Onderhandelen
Nadat we samen een reële waarde voor de woning hebben bepaald, zullen we namens u de onderhandelingen starten en een bod uitbrengen. Om tot het gewenste aankoopbedrag te komen zullen wij daadkrachtig de onderhandeling uitvoeren. Ook nemen wij eventueel ontbindende voorwaarden op in het voorstel.

Koopovereenkomst
Wanneer de onderhandelingen succesvol zijn verlopen, en er dus een koop gesloten wordt, stelt de verkopende partij een koopovereenkomst op waarin de gemaakte afspraken schriftelijk worden bevestigd. Wij controleren de koopovereenkomst of -akte vervolgens op juistheid.

Wanneer de handtekeningen zijn gezet, is de koopovereenkomst gesloten. U ontvangt dan een afschrift van de koopovereenkomst. Vanaf dat moment hebt u nog drie dagen wettelijke bedenktijd, waarin u alsnog van de aankoop kunt afzien.

Financiering van uw nieuwe woning
Uiteraard kunt u voor de financiering van uw woning uitstekend terecht bij HvB Hypotheken. Hypotheken zij er te kust en te keur maar wij zorgen ervoor dat u een eerlijk en onafhankelijk advies krijgt zodat u te allen tijde een hypotheek afsluit die daadwerkelijk het beste aansluit bij uw persoonlijke situatie.

Transport bij de notaris
Wij begeleiden u bij alle juridische en financiële zaken die nodig zijn voorafgaand aan de ondertekening van de akte van levering bij de notaris. Voordat u naar de notaris gaat, hebt u als koper het recht de woning te inspecteren om te zien of alles in de afgesproken staat is achtergelaten. Wij voeren deze inspectie samen met u en de verkopers uit, we noteren de meterstanden en assisteren bij de verhuizing van de nutsvoorzieningen. Daarna gaat u met ons naar de notaris. U bent namelijk pas officieel eigenaar van de woning als u de akte van levering bij de notaris hebt ondertekend.